Автор: Владислав Наков, Фейсбук Следвайте Гласове в ТелеграмПубликувам кратък текст на

...
Автор: Владислав Наков, Фейсбук Следвайте Гласове в ТелеграмПубликувам кратък текст на
Коментари Харесай

Сръбски депутат: САЩ поставят под контрол съдебната власт, за да контролират политиците. Ако не играеш по свираката им - сдобиваш се с разследване

Автор: Владислав Наков, Facebook Следвайте " Гласове " в Телеграм

Публикувам къс текст на Владимир Джуканович - юрист и народен представител в сръбския парламент от ръководещата партия на Александър Вучич  - в който той приказва за намесата на американското посолство в правораздаването. Поводът за текста е референдумът от 2022г. за промени в Конституцията на Сърбия и по-конкретно предлагането във Висшия съдийси съвет и Висшия прокурорски съвет (бел. прев. - в Сърбия препоръките към този момент са отделени) да отпадне квотата, предавана от Парламента. Мотивите са същите като в България - политическа интервенция, само че в Сърбия започнаха да се майтапят, че в случай че парламентарната квота, която е всъщност гражданска, тъй като се излъчва от депутати, определени от народа посредством избори, отпадне, в правосъдните актове би трябвало да стартира да се написа " В името на спонсора " или " В името на Висшия правосъден съвет ", вместо " В името на народа ". 
----
Само си представете, че в която и да е страна прокурорските помощници или заместник-прокурорите, та даже и самите прокурори, се снимат с посланика на непозната страна, била тя и другарска. Веднага след публикуването на подобнa фотография ще им бъде потърсена отговорност, сигурно ще би трябвало да си търсят друга работа, т.е. учтиво ще им бъде казано да го създадат, а посланикът ще бъде извикан в Министерството на външните работи, където ще му бъде връчена протестна нота или ще му бъде казано да си събере багажа и да напусне страната. Всичко това трябваше да се случи у нас, когато американският дипломат Кристофър Хил разгласява фотография с Ясмина Паунович и Бояна Савович. За страдание това не се случи и това е ясна индикация, че Сърбия не е изцяло самостоятелна страна и би трябвало да сме реалисти в това отношение.

Има публични сфери, в които страната има единствено официални пълномощия, т.е. основава се тип, че тя сякаш упражнява някаква власт, само че на процедура тези сфери се ръководят точно от разнообразни посолства. Една от тези области е Съдебната система, която от дълго време е отвън юрисдикцията на самата страна в доста връзки. Една от главните аргументи, заради които аз персонално бях срещу конституционните промени и през днешния ден считам, че съм бил безусловно прав, е точно фактът, че правосъдната власт, която от дълго време се е родила от страната и народа, ще стане изцяло самостоятелна от страната, на която принадлежи, т.е. от Сърбия, само че пък ще стане изцяло подвластна от някои други държавни управления и техните страни. Особено тези, които посредством разнообразни фондове заплащат разнообразни семинари и образования на нашите съдии и прокурори. Но явно тогава не бях изцяло свестен и настоявам, че занапред ще берем горчивите плодове на извънредно подвластната от непознатите държавни управления Съдебна система на Сърбия. Иначе единствено се пробвайте да си визиите, че Александър Вучич, като президент на Сърбия, се е снимал с прокурор. Щеше да бъде линчуван от медиите. Но когато американският дипломат се снима с прокурорите, допускам, че това е отражение на демокрацията. Какво непоносимо двуличие!

Посланик Хил не инцидентно е разгласил тази фотография, тъкмо както имам вяра, че и самите прокурорки са се снимали с него, без да желаят да изпратят известие до всички. По този метод Хил сподели, че те са под негова отбрана и сигурно се усеща тук като същински окупационен наместник, което постоянно съзнателно акцентира с провокативните си послания. Освен това Хил ни споделя, че сръбското правораздаване е зона на интерес за американското посолство, т.е., че се знае кой го ръководи. За сметка на това толкоз щастливите и усмихнати обвинители едвам не изчуруликаха от благополучие, тъй като към всички беше отправено посланието, никой да не си и помисля да ги допре или огледа. Тоест, показва се, че идва тяхното време в правосъдната подчиненост, тъй като те са играчи на този, който се усеща действително могъщ тук - същински началник. Това, което доста европейски и изобщо западни представители желаят от дълго време, е надзор на всички следствия, които се водят от нашите прокуратури.

Ето за какво беше належащо през 2011 година, точно под натиска на Съединени американски щати, който, както мнозина споделят, беше несъизмерим и неприемлив, ​​да се вкара прокурорско следствие през задната врата, тъй като крайната цел беше сръбската прокуратура да бъде сложена под цялостен надзор. С слагането под надзор на нашите прокуратури, т.е. с назначението на най-важните длъжности на фрагменти, които всъщност са под контрола на посолствата, няма политик, който да не снабди с следствие или обвиняване, в случай че не играе по свирката на някое от западните посолства.

Като цяло, задоволително е да наблюдавате медийните изяви на обособени съдии, изключително членове на неправителствени организации, които са си присвоили правото да са единствените " реформатори " на сръбското правораздаване. Щом ги чуете и видите какво вършат и зад кого стоят, разбирате тъкмо какво вършат чужденците в нашата Съдебна система. Говорят единствено за самостоятелност, а са олицетворение на зависимостта от разнообразни фондове на западните страни. Вижте уеб страниците им и ще разберете кои са спонсорите им и всичко ще ви стане ясно. Толкова за сръбската самостоятелна правосъдна система.
 

Инфо: Facebook

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР